Sunday, 1 April 2018

Saat Magika Bersama TWB


Assalamualaikum W.B.T. Sebelum tyra mulakan lebih lanjut pengisian di entry blog tyra yang pertama ni. Tyra perkenalkan dulu serba sedikit diri tyra ye bagi siapa yang belum mengenali. Nama saya Nur Athirah Binti Abdul Razak, berumur 26 tahun. Seorang graduan Universiti Teknologi Mara, Alor Gajah Melaka. Sekarang saya berkerja sebagai seorang pembantu audit di sebuah syarikat. Tapi bukan itu sahaja. Tyra juga seorang pengedar shaklee yang sah dan memiliki business spa sendiri di bawah The Walking Beauty iaitu Tyra de Beauty and Spa.

Rasa dah lama sangat tak update blog. Last dulu waktu  zaman study. Tapi sekarang tyra rasa membuak-buak perasaan dalam diri bila nampak ahli twb yang lain share saat magika mereka bersama TWB. hee. 


Alhamdulillah sudah lebih kurang 4 bulan tyra sebagai certified beautician untuk tyra de beauty and spa . Banyak pengalaman yang tyra dapat. Dan tyra rasa  betapa ruginya kalau tyra tak kongsikan apa yang The Walking Beauty telah beri pada tyra and apa yang tyra dapat dari The Walking Beauty sepanajang tyra berkecimpung di dalam business ni.

Apa yang magicnya di dalam The Walking Beauty ni?


Untuk memiliki business spa merupakan salah satu impian tyra sejak dari dulu lagi. Sebelum tyra bertemu dengan my mummy athirah tiermiessyou yang merangkap mentor tyra dan juga adik kepada founder TWB iaitu Master Ainul. 

Magicanya TWB ini adalah:-

- Tyra berjaya capai impian tyra untuk memiliki business spa sendiri di bawah nama sendiri iaitu Tyra de beauty and spa. Dimana pada awalnya pada tyra , untuk memilikI sebuah perniagaan sendiri adalah sangat mustahil dan susah untuk di lakukan.

- Tyra menjadi seorang yang lebih berani, yakin untuk berhadapan dengan orang ramai. Untuk menjadi seorang lebih outspoken, outstanding. Hanya tyra sahaja yang tahu macam mana malunya tyra nak berhadapan dengan semua orang sebelum ini. Banyak lagi perlu di perbaiki. In Shaa Allah.

- Tyra berjaya untuk tingkatkan taraf kehidupan tyra. Tyra berjaya untuk mencari sumber pendapatan yang lebih . Ini adalah benda yang sangat penting untuk waktu sekrg. Memang orang kata "Duit bukanlah segala2nya, Tapi semuanya perlukan duit".Dengan sumber pendapatan yang lebih tyra dapat gunakan untuk hal-hal kecemasan, belanja mak dan keluarga tanpa perlu usik duit gaji tyra bulanan.

- Dalam TWB bukan hanya bersandar pada income spa semata Tapi Tyra berpeluang untuk rasa 5 penjuru income. Alhamdulillah tyra dah pernah rasa tiga penjuru income dari business spa ni. Dan tyra yakin In Shaa Allah tyra akan berjaya untuk merasa kesemua lima-lima penjuru income di dalam business ni.

Ya Allah banyak sangat magica yang hadir dalam hidup tyra. Terima kasih Master Ainul kerana mewujudkan The Walking Beauty dimana secara tak langsung membantu golongan wanita untuk memiliki sumber pendapatan sendiri. :')
Waktu mula-mula training spa


Income service spa . Alhamdulillah :)


Pengalaman yang sangat bermakna. Diberi peluang untuk train new beautician dan dapat income as a trainer. Alhamdulillah :)
Anda semua nak jadi seperti tyra?
Jom. Kita sama-sama berusaha untuk berjaya dalam merealisasikan impian kita In Shaa Allah..
Dengan bantuan Allah S.W.T , berkat usaha kita. Tak ada apa yang mustahil di dalam The Walking Beauty Project :)


XOXO
Founder of Tyra de beauty and spa
Shaklee Independent Distributor 
Tyra 011-28773761

No comments:

Post a comment